Wie

Ik ben Simone Rosier en werk vanuit mijn praktijk Groepswijs, als communicatietrainer en coach. 

Contact met anderen heeft me altijd geboeid. 

Jarenlang werkte ik als creatief therapeute op een Speciaal onderwijs school voor kinderen met gedragsproblemen. Samen met de leerkracht werkte ik er aan de groepssfeer van een klas met leerlingen. Mijn kennismaking met de visie van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg was als thuiskomen. Dit is voor mij een taal die hoort bij wat ik ervaren heb in mijn werk: ruimte laten voor wat er voor ieder van ons belangrijk is. Een taal met aandacht voor vitaliteit, compassie, begrip, contact en samenwerking. Nu werk ik vanuit mijn eigen praktijk op locatie met teams en managers en bied ik open trainingen aan.

En nog steeds voel ik me blij geraakt door wat het effect kan zijn van een training Compassievol Communiceren: het verlevendigen van contacten en leren omgaan met conflicten met respect voor elkaars verschillen met de mogelijkheid om er samen uit te komen. Boeiend om daar mijn werk van te maken met vragen als:

  • Wat speelt er precies?
  • Wat is een verlangen van mij en wat kan dat van de ander zijn?
  • Wat is een bijdrage aan meer welzijn in mijn dagelijkse leven?
  • Wat maakt het oefenen uitnodigend en effectief? 

Zelf blijf ik op zoek naar mijn volgende stap in Compassievol Communiceren, niet alleen in mijn werk, ook in mijn dagelijkse leven met mijn gezin met jong volwassenen, familie en vrienden. 

Inspiratiebron

De visie van Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg bestaat uit vier Basisstappen:Waarneming: Wat neem je waar? Gevoelens: Wat voel je hierbij? Behoefte: Wat is belangrijk? Verzoek: Welke actie ga je ondernemen? Deze ankerpunten voor onze gedachten en spreektaal klinken simpel en leiden tot nieuwe gewoonten door er mee te oefenen. Een uitdaging, omdat het vraagt om zonder schuld of schaamte met onszelf en de ander om te gaan.
Om juist aandacht te schenken aan wat energie geeft.
 

Van oorsprong

Van oorsprong ben ik creatief therapeute op een school voor kinderen met gedragsproblemen( ZMOK). Ik werkte er 18 jaar lang samen met de leerkracht aan de groepssfeer van de klas (basis- en middelbare schoolkinderen). Met als specialiteit: hutten bouwen. Vanuit ieder een eigen hut liet ik een samenspel in de groep ontstaan. Hutten bouwden we met wisselende aandacht voor o.a. ademhaling, beweging, ritme, klank, tekenen, schilderen en toneel. Daarnaast gaf ik workshops aan collega’s, leerkrachten, teams en ouders over hoe je creativiteit kunt inzetten voor persoonlijke groei in een groep. Nog steeds bied ik graag op een speelse manier communicatie oefeningen aan. 

Scholing en inspiratie

Creatieve therapie VO beeldend

NVC Train de trainers week in Engeland

GC training Nada Ignjatovic: 2 weken

Samenwerking met GC collega trainers als Bart landstra, Antowi Wibbelink, Aine Howard, Monique Hoogakker, Dionne Verbeet, Sylvie Höring.

Samenwerking met Relatiehaptotherapeute: Else van Dobben de Bruyn

Jaarlijkse workshops: Festival van GC in Rotterdam

De Kleine Giraf: GC trainersgroep in onderwijs en opvoeding

GC Kring: Landelijke Trainerscirkel 

GC Dansvloer inspiratie cirkel

QI Gong

Mindfullness

Dancemoves Leiden

Werkterrein:

Basisschool: schoolleiding, team, klassen, ouders, overbijfkrachten.

Middelbare school: ouders, mentoren, docenten.

Team of ouders van Kinderdagverblijven en naschoolse opvang

Hogeschool management

Ministerie management

Gezin

Levenspartners

Ondernemersvereninging

Kunstenaarsvakbond

Onderwijsvakbond